Sila email untuk pengesahan kelas anda.
Setiap kelas di hadiri dengan minimum 2 orang
Setiap Selasa*, Rabu* atau Sabtu* (10am hingga selesai).
(*tarikh kelas tertakluk kepada pindaan)
(mulai 1 Mei 2010, penyertaan kelas coklat perlu di maklumkan 5 hari sebelum tarikh di kehendaki)
RM 250**
termasuk nota, bahan-bahan yang diguna, dan jamuan ringan..bayar masa kelas.
Anda akan membawa pulang min 50 biji coklat. Sila bawa bekas untuk membawa pulang coklat yang telah dihasilkan.
(** Bayaran deposit sebanyak RM100/- hendaklah dibuat semasa pengesahan kelas dibuat.)
Apa yang akan dipelajari and diperolehi:
1.Jenis-jenis and formulasi coklat: couverture, compound dan masakan
2.Cara "tempering" coklat couverture yang mudah untuk dilalukan di rumah
3.Cara membuat inti coklat "ganache"
4.Membuat sendiri (hands-on) coklat berasaskan coklat couverture dan compound.
5.Tips:
> Permilihan dan penjagaan acuan coklat
> Sumber mendapatkan bahan-bahan asas coklat yang halal, murah, berkualiti dan sedap
> Menyimpan dan membungkus coklat
Alamat:
No. 321 Jalan Sentosa
Kampung Dato Onn, Larkin
80350 Johor Bahru
[PETA]