Ahirnya..... pada 9 Januari 2010(Sabtu), pihak LaSentosa Chocolate House berkesempatan mengunjungi pameran "Malaysia Chocolate Fair' yang julung kali di anjurkan oleh Malaysia dengan kerjasama beberapa pihak termasuk Lembaga Koko Malaysia.
Demo oleh Chef Jean Marc dalam 'tempering' coklat menggunakan teknik 'seeding'... yang mudah dan bersih.
Singgah ke 'booth' Lembaga Kokoa Malaysia, berkesempatan berjumpa sambil berbual dengan Chef Cake & Pastri serta pegawai LKM yang bertugas.
Berpeluang juga membeli 'Instant Hot Chocolate 3in1', 'Instan Mocha 3in1', 'magnetic fridge' dan juga T-Shirt.
oppps.... LSCH juga mengambil kesempatan peluang yang ada, insya'allah...
booth Chocolate World... menjual 'chocolate mould' dari Belgium.
beberapa pengusaha coklat tempatan jual mengambil peluang mempromosikan produk coklat mereka
Coklat 'mould' buatan Malaysia.
berada di pasaran tidak lama lagi.........
LSCH juga berpeluang berjumpa dengan beberapa teman 'cyber' dari 'yahoogroup' ResipiDotNet serta teman di dalam pembuatan 'homemade chocolate'
[Shanisda Delights-Nilai, MomZie's Chocolate-Pulau Pinanag, Suzinor-KL & SiSta's Chocolats-KL]